El Consell Esportiu del Baix Penedès present al torneig de Toulouse

Un equip mixt de futbol 7 va representar el passat dissabte 25 de juny el Consell Esportiu del Baix Penedès al torneig d’esport popular de la Fédération Sportive et Gymnique du Travail (FSGT) celebrat a Toulouse. La trobada va celebrar-se en homenatge als esportistes i el compromís social i polític de les Olimpiades Populars de Barcelona el 1936.

.

 

 

L’equip, integrat per deu baix penedesencs, va disputar fins a cinc competicions la jornada de dissabte, tres durant el matí i dos durant la tarda. Cada partit va tenir una durada de vint minuts i tots ells van emmarcar-se entre els valors i els objectius de l’entitat organitzadora: participació oberta, inclusiva, intergeneracional i orientada a esportistes aficionats.

A més dels esportistes, també va desplaçar-se a la ciutat francesa Manuel Hernández, vicepresident de l’entitat, i Jaume Domingo, president del Consell Esportiu del Baix Penedès qui va destacar la feina de la FSGT i la necessitat de “seguir el camí de l’esport per a tothom i sense discriminacions a Catalunya”.

 

La FSGT és una entitat esportiva popular que data del 1934 i que des del seu naixement s’ha manifestat en contra de les amenaces feixistes i la guerra, al costat de les víctimes de la injustícia social i de la defensa dels drets esportius mundials. En aquest cas, l’entitat va celebrar a Toulouse un homenatge a tots els esportistes i organitzacions que van revelar-se vers els Jocs Olímpics de Berlín el 1936 i van desplaçar-se a Barcelona per fer esport de manera «popular, sana, forta i alegre».

Relacionat

0 comentarios

Generalitat de Catalunya...
Diputació Tarragona...
Consell Comarcal Baix Penedés...
Consell Esportius de Catalunya...