Nova formació per a tutors i tutores de joc

El Consell Esportiu del Baix Penedès celebra una jornada gratuïta i obligatòria del seu model d’arbitratge abans d’encetar la temporada

 

S’obre una nova formació creada pel Consell Esportiu del Baix Penedès i encarada a totes aquelles persones que són o vulguin ser tutors o tutores de joc. El matí del dissabte 8 d’octubre s’impartiran cinc hores de formació (de 9 h a 14 h) a la seu del CEBP de manera gratuïta. Tothom qui hi estigui interessat pot inscriure’s al formulari, tenint en compte que hi ha places límitades.

Per una banda, es tracta d’unes classes teòriques que pretenen reciclar els coneixements d’aquells i aquelles amb una temporada o més d’experiència arbitrant a les competicions del Consell Esportiu del Baix Penedès. Per altra banda, aquesta iniciativa també és una introducció al món dels tutors i tutores de joc per tothom qui vulgui endinsar-s’hi. A més, la formació per a aquests últims culmina amb un petit bloc de pràctiques que consistirà a assistir a un tutor o tutora de joc de referència amb experiència al CEBP durant les competicions que arbitri un cap de setmana.

L’esdeveniment formatiu en qüestió té l’objectiu de transmetre la filosofia i el model d’arbitratge que persegueixen els Consells Esportius de Catalunya i explicar les tasques del col·lectiu de tutors i tutores de joc. A més, servirà per unificar criteris entre el grup experimentat i el novell, així com per donar eines i detallar les normatives dels esports que contempla el CEBP.

Manu Hernández, vicepresident del Consell Esportiu del Baix Penedès, destaca la importància de «crear i actualitzar formacions pròpies constantment», ja que «potencien la professionalitat dels tutors i tutores de joc i el mètode d’arbitratge que se segueix al Consell Esportiu del Baix Penedès». Per altra banda, Hernández subratlla la nova iniciativa de tenir un «tutor/a referent de qui aprendre abans de començar a arbitrar per primera vegada».

La formació constarà de quatre blocs teòrics. En el primer s’exposarà la filosofia dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) a l’hora d’arbitrar i, seguidament, es debatrà i s’exposaran metodologies per gestionar els conflictes en edat escolar. En acabat, es contempla endinsar-se en la part més específica i tècnica de la tasca de tutor o tutora de joc: la normativa, les senyalitzacions i com redactar una acta de partit. A més, els participants a la formació també rebran una petita formació on es destacaran els valors de l’esport i el sistema de la targeta verda, ja consolidat a les competicions dels JEEC.

Relacionat

0 comentarios

Generalitat de Catalunya...
Diputació Tarragona...
Consell Comarcal Baix Penedés...
Consell Esportius de Catalunya...