Tres-cents infants gaudeixen de la jornada de jocs tradicionals

Estirar la corda, les bitlles catalanes, la cursa de xapes i de sacs, saltar el riu o el joc de l’espardenya. Els jocs tradicionals d’escola i de carrer: una quinzena d’activitats per gaudir amb companys de classe i amb altres escoles de la comarca. El Consell Esportiu del Baix Penedès va organitzar el passat divendres 19 de gener la trobada de jocs tradicionals per a nens i nenes de cicle inicial. Més de tres-cents infants van gaudir d’una jornada tutoritzada per alumnes de primer del grau superior d’esports de l’Institut Andreu Nin, encarregats de dinamitzar i ensenyar els jocs tradicionals escollits.

Enguany, les instal·lacions del Club Tenis Vendrell van acollir durant tot el matí la jornada lúdico-esportiva, la qual va iniciar-se a les deu del matí i va culminar a les dues del migdia. Fins a 23 grups formats per infants de diferents escoles van tenir l’optunitat de conèixer nous jocs i practicar aspectes com la psicomotricitat fina, valors socials com la cohesió i la coneixenença i altres conceptes de coordinació i formatius.

El proper divendres 27 de gener serà el torn per als alumnes de cicle mitjà i superior d’escoles baixpenedesenques. La trobada ha tingut una molt bona rebuda, tant dels centres educatius com de l’Institut Andreu Nin, ja que els seus alumnes posen en pràctica els coneixements teòrics sent responsables d’un grup d’infants. Al llarg del curs se celebraran la jornada de jocs tradicionals d’educació infantil i, també, d’esport inclusiu.

 

 

Relacionat

0 comentarios

Generalitat de Catalunya...
Diputació Tarragona...
Consell Comarcal Baix Penedés...
Consell Esportius de Catalunya...